Akoestiek

Akoestiek in de bouw is de toepassing van akoestische principes bij het ontwerpen en bouwen van gebouwen. Het doel is om een optimale geluidskwaliteit te creëren in een ruimte, zodat het geluid comfortabel is voor de mensen die er verblijven.

Akoestisch spuitwerk is een techniek waarbij een akoestisch absorberend materiaal in de wanden of plafonds van een ruimte wordt gespoten. Dit kan helpen om echo en galm in de ruimte te verminderen en de akoestische kwaliteit van de ruimte te verbeteren. Het gespoten materiaal kan worden aangebracht in een dunne of dikkere laag, afhankelijk van de gewenste akoestische prestaties. Het materiaal kan ook worden gecombineerd met andere akoestische oplossingen, zoals geluidsisolatie.

Akoestisch spuitwerk is een effectieve manier om akoestische problemen op te lossen in bestaande gebouwen die niet geschikt zijn voor traditionele akoestische oplossingen, of om specifieke akoestische eisen te realiseren in nieuwe gebouwen. Het is wel belangrijk om een juiste analyse te doen voorafgaand aan het project om ervoor te zorgen dat de juiste oplossing wordt gekozen en wordt toegepast. Aan de hand van rapporten beoordelen we wat de mogelijkheden zijn voor het project en geven we advies.